COVID-19: update

Beste patiënten, om de verspreiding van het coronavirus verder in te dijken is het belangrijk dat iedereen zich aan de adviezen houdt. In onderstaande poster vindt u een samenvatting van de belangrijkste maatregelen:

Het wassen van de handen doet u best op de volgende manier:

De definitie van een mogelijk geval van coronabesmetting is gewijzigd en wordt als volgt gedefinieerd:

Elke persoon met een infectie van de bovenste of onderste luchtwegen

  • die nieuw verschijnt OF
  • die verergert voor een patiënt die chronische luchtwegsymptomen vertoont

Belangrijk is dat uw reisgeschiedenis niet meer relevant is (Italië, China, Frankrijk etc.)!

Als u aan deze criteria voldoet, dient u telefonisch contact op te nemen en dan zullen de maatregelen besproken worden.

De maatregelen en aanbevelingen zijn geen statisch maar wel een dynamisch gegeven: om steeds mee te zijn met de meest recente ontwikkelingen kunt u terecht op de website van Sciensano.

Als iedereen zijn steentje bijdraagt en zich houdt aan deze eenvoudige adviezen dan kunnen we vermijden dat de ziekenhuizen overbelast geraken met patiëntenpieken (“flatten the curve“) en toestanden zoals in Italië vermijden. Paniek is geen goede raadgever, voorzichtigheid wel.

Afbeelding bronnen:

CDC. 2020. “Coronavirus Disease (COVID-19)”. Centers for Disease Control and Prevention. 12 maart 2020. https://www.cdc.gov/media/dpk/diseases-and-conditions/coronavirus/coronavirus-2020.html.

“Coronavirus COVID-19”. z.d. www.vlaanderen.be. Geraadpleegd 15 maart 2020. https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/gezondheid/coronavirus-covid-19.

Flattening The Curve Covid GIF – FlatteningTheCurve Covid Corona – Discover & Share GIFs. z.d. Geraadpleegd 15 maart 2020. https://media1.tenor.com/images/f6f8da2a4ae343b47e598b06c58f86ad/tenor.gif?itemid=16533560.

Related Posts

Leave a Reply

Contacteer mij